FAQ – Minigame

 • Hoe kan ik mij registreren?
  Als instructeur dien je je te registreren op http://wp-gameon.azurewebsites.net/minigame/instructeur/ met je voornaam, naam, een zelf gekozen schermnaam, mailadres en wachtwoord.Als cursist registreer je jou via http://wp-gameon.azurewebsites.net/minigame/cursist/, eveneens met je voornaam, naam, een zelf gekozen schermnaam, mailadres en wachtwoord.
 • Ik kan mij niet registreren als cursist met mijn instructeursaccount.
  Dat klopt. Als instructeur kan je jouw eigen games spelen vanuit je instructeursaccount. Wil je je alsnog als cursist registreren, dan kan dat met een ander mailadres.
 • Hoe schrijf ik mij als cursist in op een opleiding/game?
  Eens je ingelogd bent, kan je op het beginscherm links twee codes ingeven. Enerzijds heb je de instructeurscode nodig en anderzijds ook de unieke gamecode. Rechts op het beginscherm zie je trouwens de games waarvoor je ingeschreven bent.
 • Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Wat moet ik doen?
  Je kan op het loginscherm makkelijk je wachtwoord recupereren door op de knop ‘Wachtwoord vergeten’ te klikken. Je zal hierna een mailtje ontvangen om je wachtwoord te resetten.

FAQ – cursist

 • Hoe speel ik een game?
  Alle games zijn makkelijk te spelen. Bij het ‘daar komt-ie’ game heb je enkel je muis nodig om op de borden te klikken. Bij het daar gaat-ie game heb je je spatiebalk of linkermuisknop nodig om te springen en uiteraard je toetsenbord en muis om de vragen te beantwoorden.
 • Mijn game opent niet in mijn browser. Wat kan ik doen?
  De games werden gemaakt in Unity. Sinds kort wordt Unity niet meer ondersteund door Google Chrome. Gelukkig kan je de games nog spelen via Internet Exploren en Mozilla Firefox.
 • Kunnen de games op tablet of smartphone gespeeld worden?
  In de eerste versie zijn de games enkel beschikbaar op PC en laptop. We voorzien echter om op termijn de games ook mobile speelbaar te maken. Dat vergt echter enkele technische aanpassingen… Niet getreurd: dit komt in orde!

FAQ – instructeur

 • Hoe kan ik een game lanceren?
  Je hebt als instructeur twee mogelijkheden om een game te lanceren. Je kan de unieke game-URL delen in je netwerk (sociale media, mail, …). In deze optie worden resultaten niet bijgehouden. Daarnaast kan je ook je cursisten je instructeurs-ID geven en de unieke gamecode. Die kunnen ze gebruiken als ze ingelogd zijn in de cursistenportaal. Zo heb je als instructeur altijd zicht op de resultaten van jouw cursisten.
 • Mijn afbeeldingen laden niet goed op. Wat doe ik verkeerd?
  Afbeeldingen laad je best op in .png of .jpeg formaat. Bovendien kies je best het landscape-formaat (in een 400 x 300 px grootte). Sla je afbeeldingen bovendien op met kleine lettertekens, zonder spaties of vreemde tekens (zoals %, $, /, £, …).
 • Mijn game opent niet in mijn browser. Wat kan ik doen?
  De games werden gemaakt in Unity. Sinds kort wordt Unity niet meer ondersteund door Google Chrome. Gelukkig kan je de games nog spelen via Internet Explorer, Safari en Mozilla Firefox. Echter, games aanmaken in Safari geeft problemen met .png bestanden. Onze tip: maak games aan in een ander platform.
 • Hoe kan ik de resultaten van de cursisten bijhouden?
  Je hebt als instructeur twee mogelijkheden om een game te lanceren. Je kan de unieke game-URL delen in je netwerk (sociale media, mail, …). In deze optie worden resultaten niet bijgehouden. Daarnaast kan je ook je cursisten je instructeurs-ID geven en de unieke gamecode. Die kunnen ze gebruiken als ze ingelogd zijn in de cursistenportaal. Zo heb je als instructeur altijd zicht op de resultaten van jouw cursisten.

FAQ – tips

 • Welke tips zijn er bij het aanmaken van een ‘daar komt-ie game’?
  Eerst en vooral moet je op zoek gaan naar een goede instructie. Denk hierbij aan zinnen die starten met ‘Klop op…’, ‘Sla op…’, ‘Duid aan…’, … Kortom, instructies waarvan geen twijfel bestaat wat de players moeten doen.Je dient in de game bovendien 10 goede en 10 foutieve afbeeldingen op te laden. Zoek hier bijvoorbeeld 5 unieke afbeeldingen en laad die 2 keer op. Dit verhoogt de retentie bij jouw cursisten.

  Gebruik tot slot afbeeldingen met een visuele weergave of met een tekstuele weergave (je maakt die bijvoorbeeld aan in Photoshop en slaat die op als .png met transparante achtergrond). Vermijd afbeeldingen met combinatie van beeld en woord, want de tijd ontbreekt voor de cursist om beeld en woord te capteren.

 • Welke tips zijn er bij het aanmaken van een ‘daar gaat-ie game’?
  Maak een game waarbij je gebruik maakt van alle mogelijke vraagtypes en vermijd een eenzijdige game. Wij hebben geopteerd voor drie clusters: open vragen, meerkeuzevragen en sequentiële vragen met daarin telkens twee opties.Gebruik voor je game tussen de 6 en 12 vragen; minder is volgens ons iets te weinig, meer doet afbreuk aan de gameplay voor je cursisten. Werk bovendien indien mogelijk met 6 vragen die in twee variaties gesteld worden. Dit is goed voor de retentie bij de cursisten.

  Maak bovendien optimaal gebruik van de feedback-ruimte. Cursisten leren immers van de herhaling van vragen en ook van de feedback die ze ontvangen bij foute antwoorden.

 

Leave a Reply